Feest bij de Ontspanningsclub

Brasserie De Rosmolen is al de hele zaterdagmiddag het decor voor het uitgebreide feest van Ontspanningsclub Midden Maas & Waal, die met een lunch en een receptie het 30-jarig bestaan vieren op 19 december. In al die 30 gepasseerde jaren bieden vrijwilligers wekelijks een sportief programma aan mensen met een beperking in De Rosmolen. Sommige leden zijn al meer dan 20 jaar aan de club verbonden. Met een dansje op muziek wordt elke dinsdagavond het programma geopend, waarna sport en/of spel volgt in teamverband, soms ook vrije keus of individueel. Als afsluiting is er dan de kreet: 1-2-3, wij zijn goed, waarna ontspanning volgt in de Brasserie.

De vrijwilligers stonden zaterdag 19 december rond de klok van 12 uur startklaar om de 26 deelnemers te ontvangen en welkom te heten. De eerste taxi’s verschenen bij de ingang en de deelnemers werden als gasten onthaald. Voor deze bijzondere gelegenheid verschenen zij niet in hun gebruikelijke en vertrouwde sportkleding, maar waren zij gehuld in hun mooiste feestkleding. In ontspannen sfeer werd er genoten van een kopje koffie of thee waarbij een gebakje dit keer niet mocht ontbreken. Er werd gekletst, gelachen en bij het zien van de vele oude foto’s werden herinneringen opgehaald.

Al snel werd het daarna tijd voor een heerlijke lunch. Op het feestelijke menu stond een schnitzel, frietjes en diverse groenten. De een uitte zich wat luidruchtiger dan de ander, maar genieten deden ze allemaal zichtbaar. De heerlijke ijscoupé, waarmee de lunch werd afgesloten, was geschonken door Jolanda en Fred van den Berg van Brasserie De Rosmolen.

DJ Pim startte de muziek op, want nu was het partytime en Pim voelt dat prima aan. Met vrolijke feestmuziek wist Pim onder toeziend oog van Bjorn  al snel de handen op elkaar te krijgen en hier en daar werd al een beetje meegedanst. Bij de aanvang van de receptie was het direct al gezellig druk. Ouders en andere familieleden kwamen hun felicitaties overbrengen. En er was bezoek van leiding van diverse woonvormen en Thomashuizen. Ook was er hoog bezoek. Eerst kwam een grote delegatie van carnavalsvereniging De Braoiers binnen met jeugdprins Bodil, Jeugdprins  Reza en prins Has d’n Urste voorop. Prins Has sprak in zijn korte toespraak zijn bewondering uit voor de vrijwilligers. Daarna werd burgemeester Steenkamp aangekondigd. In zijn toespraak las hij een mooie brief voor van Dineke, die persoonlijk de burgemeester had gevraagd of hij, ondanks zijn drukke agenda, even tijd kon vrijmaken om naar de receptie te komen. Na ontvangst van zo’n mooie brief kon dit bezoek niet uitblijven en hij feliciteerde de Ontspanningsclub Midden Maas en Waal, waarbij hij ook de vrijwilligers een hart onder de riem stak voor hun mooie werk. Willy, Alex en Marieke van Gruijthuijsen

dragen de Ontspanningsclub ook een warm hart toe. ‘Wij hebben in het verleden zelf mogen aanschouwen hoe trouw jullie elke week weer naar de Rosmolen komen om te sporten met elkaar en voor ons zijn jullie allemaal nummer één’, zo eindigde Willy haar toespraak waarna alle deelnemers uit handen van Alex een grote medaille kregen omgehangen waarop het grote cijfer 1 prijkte.

De vrijwilligers en deelnemers waren ook erg ingenomen met de komst van niemand minder dan Jochem van Gelder. Hij richtte een woord tot de aanwezigen en vroeg zich af wie er nu eigenlijk 30 jaar was geworden. Nadat hij enkele deelnemers had gevraagd kwam hij er achter dat het om de club ging en niet om een persoon. Jochem was nieuwsgierig naar de openingsdans waarmee elke week het programma begint. DJ Pim wist er wel raad mee en zette de Hokie Pokie dans in nadat Jochem alle deelnemers naar voren had gevraagd.  Het werd al snel een dolle boel. Jochem merkte al snel op dat niet iedereen meedanste. Geert dronk rustig zijn pilsje en Jochem nam hem even op de korrel. Jochem zong daarna als cadeau zijn lied ‘Lekker leven’ en de polonaise werd ingezet. Het grote feest vond hier zijn climax en de deelnemers mochten ook nog met Jochem op de foto. Enkele deelnemers verzorgden daarna nog een optreden

waarmee de finale werd ingezet. Het werd voor alle betrokkenen een feest om nooit te vergeten.